
İnsan hayatında bir kere bile tadına bakmayı bırak, hiç
görmediği bir tatlının hayranı olur mu? Demeyin, ben oldum valla. Neredeyse bir
sayfayı bulan ve çöven otunun ana maddesi olduğu söylenen kremasının tarifini okuduktan
sonra daha da heyecanlandım diyebilirim. Sadece çöven otu kısmı önceleri biraz
kafamı karıştırdı…
Biraz araştırdığınızda çöven otunun elli çeşidi olduğunu ve
köpürme özelliğinden dolayı İngilizce de soapwort dendiğini falan
öğreniyorsunuz. Ayrıca leke çıkarma özelliği de var. Şimdi bu otla hazırlanan
kremaya bulanmış Kerebiç tatlısını yedikten sonra, içinin ak pak olacağı gibi bir hisse kapılıyor
haliyle insan. Ateş düşürmesi ve
bedendeki bir sürü ifrazatı anında çıkarması başta olmak üzere çöven hakkında
bir sürü şey söylenmiş. Tatlının ise krema içine banmış haliyle araştırmaya
gerek bırakmayan bir lezzeti olduğu belli.
Şimdilik paylaşılan fotoğraflarıyla nette tatmış kadar
olduğum Kerebiç tatlısını, elbet bir gün gerçekten tadacağım ve içim dışım pir –ü
-pak olacak umuduyla seyrediyorum.
Böylece Kerebiç Tatlısının
insanı umutlandırması yanında başka özellikleri olduğunu da keşfettim;
Görüldüğü üzere, bizleri, yani bir sürü ( hafif çatlatmış da
diyebilirsiniz) kadını “Kerebiç Kafalılar” adı altında bir araya topladı. ‘Kerebiç’
sözünü duyar duymaz, bize bir şeyler
oluyor. Bir neşe, bir neşe… Sormayın
gitsin. Derdi tasayı kapı önünde bırakmakla kalmıyoruz, üstüne üstlük geçip
karşısına dalga bile geçiyoruz. Dalgamızı hiçbir yere sığdıramayıp, bu blog
sayfasına kadar taşırma kararı aldık. Böylece bizden, sizden ve onlardan… Bir sürü şey anlatacağız; Kerebiç tadında ve
umuduyla.
Sevgiyle
Yazan: kerebiçkedisi
2 yorum:
kerebiçkedisi'ni köpük helvası bulaşmış ağzımızla yanaklarından öperiz :)
Hem kerebiçini hem kedini hem ayrı hem birlikte severi,m..oo ooo
Yorum Gönder